לדאק מכונה ארץ מעברי ההרים הגבוהים, וטיבט הקטנה, והיא אחד המקומות המיושבים המרוחקים ביותר על פני כדור הארץ, עם נופי ירח מדהימים המנוקדים בדגלי תפילה ומנזרים בודהיסטים, עם אגמי טורקיז המוקפים פסגות מושלגות, ותרבות בודהיסטית עשירה. כל אלה הופכים את הטיול בחבל לדאק למרגש ומיוחד, טיול של פעם בחיים למטיבי לכת. 2-16.8.2025
בשעות אחה״צ נמריא מתל אביב בטיסה דרך יעד ביניים לדלהי, ונמשיך בטיסת בוקר מוקדמת ללה, בירת לדאק. טיסה מעל פסגות ההימליה דומה לחוויה רוחנית ואלוהית גם לאפיקורסים מוחלטים, הפסגות הלבנות מנצנצות מבעד לעננים, והעין לא שבעה מהמראות. שדה התעופה של לה בגובה 3,200 מ’ נחשב לאחד משדות התעופה הגבוהים בעולם. לה הבירה היא מקום טוב להתאקלמות לגובה. העיירה נעימה ויפה ובעיר העתיקה יש סמטאות ציוריות, תושבים לבביים, ובקיץ הקצר השווקים פורחים. בלה יש עשרות מסעדות מפנקות וחנויות אומנות ומזכרות מזמינות את הבאים. מעל העיר ניצב ארמון המלך הישן המזכיר במראהו את משכן הדלאי לאמה בלהאסה. העיר מוקפת כפרים יפים הטובלים בירק, בהם אפשר לערוך את הצעדים הראשונים בחבל הארץ המופלא. כדי להתאקלם לגובה נעביר את הימים הבאים בהליכה מתונה ושוטטות איטיות באזור Leh. לילה במלון טוב, נקי ונוח.
היום נמשיך את ההתאקלמות, נצא לסיור סביב העיר היפה. אחד הדברים הבולטים מיד לעין היא אמונתם של תושבי לדאק. בכל מקום אפשר לפגוש בנזירים הלבושים בגלימות הבורדו המהוות ניגוד בולט לנוף סביב. במובנים רבים לדאק היא אחד האזורים היחידים בעולם בו מתקיימת קהילה בודהיסטית טיבטית על אדמתה ללא הפרעה. מאז כיבוש טיבט ב-1956 נמלטו לאזור פליטים טיבטים רבים. והארץ כולה זרועה סטופות ואבני מאני Mani, (אבן חן) הנושאות מנטרות, תפילות וברכות החקוקות באבן. בכל מעבר הרים, או חציית נהר, בראש כל מנזר ובית מגורים מתנוססים דגלי תפילה, מהוהים ובלויים, אבל אל תטעו כוחם לא אבד! התפילות המודפסות על הדגלים נישאו על ידי הרוחות המנשבות אל מחוזות רחוקים בהם הן נדרשו, ולכן הכתב דהה. המנזרים ממוקמים מעל כפרים התומכים בהם כלכלית ובאולמות התפילה, של המנזרים שולטים גוונים חמים, אולי כדי להזכיר בתוך הנוף הצחיח את החזרה אל הרחם. נכנס למנזרים המפתים להתעטף באווירה חמימה ומזמינה לשקוע אל עומק המשמעויות של שכיות החמדה (פסלים וציורים) המציגות עושר איקונוגרפי בלתי רגיל, ועושר רוחני גדול. לינה באותו המלון.
ביקור במנזר של המיס במהלך פסטיבל Cham הוא חוויה עוצרת נשימה המשלבת רוחניות, תרבות ומסורת עמוקה של ההימלאיה.
ביקור במנזר המיס במהלך פסטיבל צ’אם הוא חוויה סוחפת המשלבת רוחניות, תרבות ומסורת עמוקה של ההימלאיה. מנזר מתמלא חיים כאשר נזירים לבושים תלבושות צבעוניות ומסכות עוצמתיות מבצעים ריקודים טקסיים המסמלים את ניצחון הטוב על הרע. צלילים עמוקים של תופים, קרניים וכלי נגינה מסורתיים מהדהדים בחלל, מוסיפים מימד דרמטי לאווירה המיסטית של הפסטיבל. הקהל צופה בריכוז, מהופנט ממופע המשלב פולקלור ובודהיזם טיבטי, עם סמלים רוחניים ותנועות מתואמות המהוות חלק מטקסים שנשמרים מדור לדור. לאחר הצפייה במופע עוצר הנשימה, המסע ממשיך לגומפה של Taktok, מנזר עתיק ונדיר שבו מתקיימים טקסים אינטימיים יותר. האווירה שלווה ומסתורית, עם מנורות חמאה דולקות ומנטרות שממלאות את החלל. המפגש בין הפסטיבלים בשני המנזרים מציג את העושר התרבותי והעומק הרוחני של ההימלאיה בצורה בלתי נשכחת. לינה בלה.
נסיעה קצרה מערבה תביא אותנו לכפר ליקיר (Likir) הממוקם במעלה עמק חקלאי מוריק מספר קילומטרים מעל הכפר. במקום נמצא פסל עצום של בודהה מאיטראה הנראה למרחקים. המנזר של ליקיר יוצא דופן בכך שיש בו שני אגפים נבדלים – לנזירים ולנזירות. בנוסף ישנו בית ספר גדול לנזירים ילדים. במנזר ציורים מבעיתים בה מציגים את המוות בצורה גרוטסקית, והם באים ללמד את עקרון הארעיות שבעולם. החיוך הנלווה אל היצורים מזרי האימה נועד להראות לנו את הדרך הנכונה להתגבר על הפחד מפני המוות. ולהראות כי הדרך אל ההארה ארוכה וממושכת ומלווה בתרגולים קשים ומסוכנים. אחד התרגולים האקזוטיים והסודיים ביותר (שנותר בעיקר בגדר אידיאל לא ממומש) הוא תרגול הזיווג המיני, הטאנטרי, שמופיע ברבים מהציורים. המנזר בנוי על צלע של גבעה קטנה, בסגנון של ״מנזר מבצר״, ומוקף בנוף פנורמי של הרי ההימלאיה המושלגים. נסתובב בכפר ונפגוש את תושבי ליקיר, הנוהגים לברך בברכת ה”ג’וליי”, השלום הלדאקי שהוא גם תודה, סליחה ובבקשה, הברכה המלווה תמיד בחיוך הנישא על פני הירח העגולים של המקומיים. לילה במלון קטן באזור.
הבוקר נצא לכוון מנזר ריזונג – להט האמונה של המקומיים והפולחן הבודהיסטי גורמים לרבים לראות בלדאק את השאנגרי לה האחרונה Shangri La ארץ שבה אוצרות רוחניים יקרי מציאות. אולי אין זה מקרה שלרבים לדאק מזכירה את נופי הירח, הרי הלבנה במילואה מסמלת עבור המקומיים את המודעות והעירנות, את ההארה. הייחוד של מנזר ריזונג בכך שהוא מתמקד במדיטציה ובתרגולים רוחניים, ולא בטקסים דתיים אשר לעיתים הם רחוקים מהבודהיזם כמזרח ממערב. הנזירים בריזונג מבלים את רוב זמנם בהתבודדות תחת קוד התנהגות קפדני וניתוק מוחלט מהנאות העולם. נסתובב בין המבנים והחצרות של המנזר, המעוטרים בגילופים ובציורים מורכבים, תוך כדי התבוננות בנזירים המבצעים את הטקסים היומיומיים. הכפר ריזונג קטן ושקט, עם בתים לדאקים מסורתיים ושדות שעורה וחיטה סביב. מקום נהדר ולספוג את האווירה השלווה של המקום. לילה באזור Lamayuru.
המסע לחבל זנסקר, אזור שהיווה עד לא מזמן יעד כמעט בלתי נגיש, מתחיל בהרפתקה מסעירה, כשהדרך המתפתלת בין העמקים המבודדים וההרים העצומים נפרשת אל אזור שהוא בין המרהיבים בלאדאק. זנסקר נחשב לאחד האזורים המבודדים ביותר בהודו, כשבמשך שנים רבות הגישה אליו הייתה אפשרית רק בחודשי החורף, כאשר הנהרות קופאים ומשמשים כנתיבי מעבר טבעיים. הבידוד הזה גרם לכך שהתרבות המסורתית באזור נשמרה כמעט ללא שינוי. התושבים בזנסקר חיים בקהילות קטנות וכפריות, מנהלים אורח חיים פשוט ומסורתי, ומתבססים בעיקר על חקלאות, מלאכות יד ומעט מסחר. המקומיים מנהלים אורח חיים מסורתי ופשוט, ומבקרים מרגישים לעיתים קרובות שהם נכנסים לעולם אחר, שבו הזמן נע באיטיות והחיבור לאדמה ולרוח נותר חזק וטבע. בימים הקרובים, נזכה לטייל בין נופים דרמטיים של רכסי הרים גבוהים, עמקים צרים, נהרות זורמים ותצורות סלע ייחודיות, שילוב נדיר של טבע עוצמתי ותרבות רוחנית עמוקה, המתקיימים בהרמוניה מופלאה. לינה: פאדום.
נתחיל את היום בביקור במנזר המקומי, שממוקם על גבעה המשקיפה על העמק היפהפה. זהו מנזר קטן ואינטימי, שבו חיים מספר מצומצם של נזירים. כאן נתבונן בחיי היום-יום השקטים של הנזירים, נצפה בטקסי תפילה מסורתיים ונתרשם מהפסלים והציורים הבודהיסטיים העתיקים. המנזר מציע גם מרפסות עם נופים עוצרי נשימה של הרי ההימלאיה שמסביב, המשרים אווירה של שלווה ורוגע. נמשיך לבית הספר שם אפשר לפגוש את הילדים המקומיים, להכיר את אורח חייהם ולראות כיצד הם לומדים בשיטות חינוך פשוטות אך מלאות השראה. זהו מקום שבו פשטות וחיבור לקהילה יוצרים סביבת לימוד ייחודית. לקראת הצהריים, המסע ממשיך לארמון הישן של זנלה – מבנה אבן עתיק ומרשים שהיה בעבר מקום מגוריהם של מלכי האזור. הארמון, שמרביתו כיום נותר בחורבות, משדר תחושת מסתורין והיסטוריה עתיקה. ניתן לטייל בין הקירות הנותרים ולדמיין את החיים שהתנהלו כאן בעבר, כשהארמון שימש כמרכז כוח חשוב בזנקר. לינה: פאדום.
נפתח את היום בטיול למפלי שילה, פנינת טבע קסומה בלב חבל זנסקר. המפלים, הנופלים מגובה רב אל תוך בריכות טבעיות, מציעים מפגש מרענן עם מי קרחונים צלולים. השקט שמסביב, לצד קולות המים הגועשים, יוצרים אווירה של שלווה וניקיון. במקום ניתן לשבת ולהתבונן במי המפלים הקפואים והכחולים, לקחת רגע להתמסר לטבע ולהתרענן באנרגיה הפראית של האזור. זהו מקום נהדר להתחלה רגועה ליום שכולו טבע ורוחניות. לאחר ההתרעננות במפלים, מתחיל הטרק הקצר והמרהיב למנזר פוקטאל (Phuktal Gompa) – אחד המנזרים המרשימים והמבודדים ביותר בלאדאק. השביל המוביל למנזר מפותל וצר, כשלעיתים הוא מתפתל על צלע הר, מעל נהר הזורם בעמק שמתחת. ככל שמתקרבים, נגלה לעינינו המראה האייקוני של פוקטאל, אשר חצוב ממש בתוך הצוק. המבנה העתיק, שממוקם כמו תלוי באוויר, נראה כאילו הוא מתמזג בהר שמסביבו. בהגעה למנזר פוקטאל, נכנסים לעולם שקט ורוחני שבו חיים ומתפללים נזירים מזה מאות שנים. ניתן לסייר בחדרי המדיטציה הצנועים, להתפעל מציורי קיר בודהיסטיים ולקבל ברכה מהנזירים המתגוררים בו. המנזר עצמו משקיף לנוף עוצר נשימה של עמק זנסקר, ובמיוחד בשעות הצהריים, כשהאור נופל בזוויות מיוחדות על ההרים, הנוף מקבל מימד של קסם מיסטי. זהו יום שמאזן בין הפראי לרוחני, המשלב את יופיו המרענן של מפל שילה עם השקט המדיטטיבי של מנזר פוקטאל, ומותיר את המבקרים בו עם חוויה עמוקה של חיבור לטבע ולרוחניות. לינה: פאדום
היום חוזרים ללה… נסיעה בדרך אחרת
לינה: לה
נתעורר בבוקר ונצא בנסיעה קצרה ל Spituk , ומשם בדרך אפר (נסיעה בג׳יפ) ולאחר כשעה נסיעה, ניכנס לעמק zingchen בו נשפך נהר ה-Rumbak לתוך האינדוס. בהמשך העמק שוכן כפר רומבק יפהפה, בו מתגוררות 15 משפחות. נצא להליכה של כ-3-4 שעות, בקצב איטי ונעים. לינה: מחנה אוהלים
עלייה הדרגתית אך ארוכה תיקח אותנו למעבר גנדה לה. הסטופות ודגלי התפילה מסמנים את פסגת המעבר, שם ניתן להציץ בחיות בר כגון כבשים כחולות, מרמוטות וארגאלי. היום נזכה לנוף פנורמי מדהים של רכס זנסקר ורכס ההימלאיה – אין מילים לתאר. ירידה הדרגתית תביא אותנו לכפר הזעיר שינגו, בו מתגוררות 2 משפחות בלבד. לינה: מחנה אוהלים
הבוקר יתחיל בירידה דרך קניונים יפהפיים, נוף אלפיני ונופים סלעיים לאורך נהר המרקה. השביל מסתיים בכפר סקיו, כפר מקסים עם בתים מסורתיים בסגנון לדאקי ושדות חקלאיים קטנים. כפר האידילי הזה שוכן מנזר ישן וחורבות של טירה ישנה, פעם תחנת מנוחה למשפחת המלוכה בדרכם לסרינגר. בסוף המסלול, ימתין לנו רכב שיקח אותנו בחזרה ללה. לינה: לה
היום נבקר בארמון, בשווקים וכל מה שלא הספקנו ורוצים לעשות בלה ביקר.
לינה בלה.
המראה בשעות בוקר תביא אותנו חזרה לישראל ,כשנקח איתנו את כל הזיכרונות היפים של המסע, נודה על הזכות שנפלה בחלקנו להתמזג עם הטבע העוצמתי, נכיר תודה לרגליים שנסעו אותנו ונחזור עם הרבה שקט, שלווה וחיוך שלא ניתן למחוק.
יציאה | חזרה | מס ימים | מדריך | מחיר לאדם | מחיר מקדמה | הערות למחיר | תוספת ליחיד | הרשמה |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
02/07/2025 | 16/07/2025 | 15 | מידע נוסף | להרשמה |
אם מועד הביטול חל בפרק הזמן של 15 יום ממועד ההרשמה ועד 90 ימי עבודה לפני היציאה לטיול: יוחזר כל הסכום ששולם עבור סידורי הקרקע, למעט דמי אשרה (באם הוצאה), ודמי ביטול המונהגים על ידי חברות התעופה בגין הטיסות שהוזמנו, ומקדמה בלתי חוזרת בסך $100.
* חשוב לציין כי אנו נעשה כל מאמץ להמנע מחיוב דמי ביטול אך לעתים אין ההחלטה בידנו. אנו משלמים מראש עבור שרותי הקרקע ושירותים אחרים בחו”ל. אין לנו אפשרות לספוג ביטולים.
ביטוח – חובה לקיים פוליסת ביטח רפואי מתאימה לסוג הטיול אילו נרשמת.
מומלץ לבחור פוליסת ביטוח נסיעות הכוללת החזר מלא בגין ביטול השתתפות בטיול.
קישור לעריכת ביטוח בחברת EAI (מומלץ)
הודעת ביטול השתתפות בטיול מצד המטייל תעשה בהודעה בכתב/במייל/ואטסאפ שתתקבל בחברת “טיולים אחרים” בשעות וימי העבודה המקובלים – ימים א’- ה’, שאינם חג או ערב חג בארץ או בחו”ל, בשעות העבודה המקובלות, בין השעות 9:00 – 17:00 וכפוף לקבלת אישור, קבלת הודעת הביטול
ההחזרים הכספיים הנובעים בגין ביטול טיול יבוצעו תוך 14 יום מיום קבלת הודעה בכתב על הביטול, בין אם על ידי הלקוח ובין אם על ידי החברה בחו”ל.
הבהרה לגבי מועד הביטול על ידי המטייל:
הודעה על ביטול יש למסור למשרדנו באחת מהדרכים הבאות:
בכתב בפקס 0775405799 בדואר רשום הלענה 4 תל אביב או בדוא”ל info@amir-peleg.com אוו ווצאפ
הבהרה לגבי “ימי עבודה”: ימי עבודה הם הימים א’ עד ה’ – להוציא חג או ערב חג.
טיולים אחרים, הוקמה מתוך צורך ואהבה לטבע ולמרחבים, מתוך סקרנות וכמיהה להכרות עם תרבויות שונות וצורך במפגשים אנושיים אמיתיים.
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לאמיר פלג טיולים אחרים 2025 ©
By Manta web