טיולים בזמן קורונה

מאת אמיר פלג | צילום יורם ביתן ואמיר פלג 

התנהגות בתנאי חוסר ודאות – משבר הקורונה הפך את כולנו לפוסט-טראומטיים – פוסט-טראומטי לא בהכרח יודע שהוא כזה אבל הוא מתנהג אחרת. הקורונה נמצאת בתת-מודע של כולנו ותשפיע על בחירת היעדים, סוג ואופי הטיולים שנבחר.
כמעט בכל יום בתקופת הקורנה הייתי צריך להזכיר לעצמי ששינויים הם הדבר הוודאי היחיד שקיים. במשך תקופה ארוכה מתוך אחריות בחרתי “לשבתי על הגדר”, החלטתי לחכות כדי להבין מה קורה ולזהות מגמות עולמיות הקשורות לתיירות בתקופת הקורנה.

דרכון בריאות בחסות החיסונים לאט אבל בטוח עולם התיירות מתחיל לחזור לעצמו. טיולי טבע אקולוגיים זוכים כרגע לעדנה זמנית. זמנית כי יותר דברים לא השתנו מאשר השתנו. בסופו של דבר, אלה שאהבו חופשה אורבנית כנראה ימשיכו לנפוש באופן הזה. אולי כרגע הם ייסעו לנגב במקום לברצלונה, אבל ברגע שיתאפשר הם יחזרו לחופשה שהם אוהבים.

קצת נתונים – סקר שערכו מומחי התיירות של Booking.com בסוף 2020 בקרב יותר מ-20 אלף מטיילים מ־28 מדינות, העלה כי מטיילים רבים דווקא רוצים לאמץ דרך חדשה ורגועה יותר לגלות את העולם, בדגש על פשטות ועל טבע. לפי הסקר מסתמנת עלייה ברצון לטיולים ברגל (94%), אוויר נקי (50%), טבע (44%) וכאלה הקשורים ברגיעה (33%). כמחצית מהנשאלים (52% מהישראלים ו-56% מהמטיילים הגלובליים) אמרו שהם ירצו לשהות במקומות כפריים ולא מתויירים, כדי ליהנות מהסביבה ומהטבע. יותר ממחצית מהמשיבים, בישראל ובעולם, גם אמרו שהם רוצים לטייל בצורה אקולוגית יותר בעתיד, ויותר משני שלישים מהם אמרו שהם מצפים שתעשיית התיירות תציע אפשרויות יותר אקולוגיות ופחות מזהמות.

איך תיראה התיירות העתידית ? 
בואו ניזכר כי רגע לפני הקורונה תושבי ברצלונה, ונציה או ליסבון יצאו נגד כמות התיירים שפגעה במרחב הציבורי ובחייהם, והעולם ניסה להילחם ב “Over Tourism”. כנראה שאנשים מאסו בדרך בה העולם ניהל את התיירות, עד כה אני חושב שהציבור רוצה תיירות אחרת, אחראית ומקיימת.  
חיינו כאילו אין מחר משבר האקלים הרים דגל אדום ומאותת כי “הגזמנו”, ומשבר הקורונה הבהיר לאנושות שאם משהו רע קורה בסין, העולם כולו נדפק. המשבר חשף את חולשת המערכות הקיימות ואת אוזלת ידה של השיטה הקפיטליסטית החזירית , שכנראה פחות מתאימה לתקופה בה יש צורך דחוף בשיתוף פעולה גלובלי. המציאות גרמה לנו לקבל דברים שעד לא מזמן נשמעו בלתי סבירים. מי חשב שנסכים שהשב”כ יעקוב אחרי הטלפונים הניידים שלנו, או שאנשים יסכימו לקבל אזיק אלקטרוני כדי שהמדינה תוכל לעקוב אחריהם כשהם חוזרים מחו”ל.

בירוקרטיה – צריך להיות נאיבי כדי להאמין שבדיקות הקורונה, במעברי הגבול ייצאו מהמערכת באותה המהירות כפי שהן נכנסו לחיינו.
לכל בר דעת ברור שהרגולציה החדשה של בדיקות קורונה וניתור כניסות ויציאות של אזרחים בין מדינות. נמצא כאן כדי להישאר. למה שהממשלות יותרו מרצונן החופשי על כלי שליטה שכזה? 
מעמד נולד – להודו, לקובה, לסין ולרוסיה יש חיסונים משלהן, אבל מדינות המערב מכירות רק בחיסונים שקיבלו את אישור ה-FDA. כלומר נוצר מצב חדש שאזרח סיני, רוסי ואמריקאי אשר קיבלנו חיסונים שונים אינם שווים בפני רשויות ההגירה. 

Safe Travel – סטנדרטים חדשים מתחילים להתפתח, הימנעות מצפיפות, הימנעות מתורים או המנעות מהגעה למקומות הומים. טיולים אחרים –  מציעה תיירות אחרת. אקולוגית ואחראית. אנחנו לנים בקומות קטנים ונמנעים ממקומות הומים. אני מזמין אתכם להנות מהטבע הפתוח והבטוח, להמשיך לחלום, לחוות ולטייל בצורה אחראית ובטוחה גם בתקופת משבר. 

תמונה של אמיר פלג

אמיר פלג

מדריך טיולים מיוחדים לאנשים שמחפשים טיולים מיוחדים ושונים. אני שמח לחלוק את המסעות האישיים שלי ושל המדריכים שלנו ולשתף בחוויות המיוחדות של היעדים בהם אנחנו מתמחים. כל המדריכים שלנו מביאים איתם "משהו נוסף" מעבר לידע ומקצועיות, משהו מעולמם האישי המיוחד.טיולים אחרים מתאימה למי שמחפש שקט, למי שרוצה לצאת מחוץ למסלולי התיירות החבוטים למי שרוצה לישון באתרי לינה מיוחדים ולכל מי שרוצה "לגעת ו"להתערבב" עם תרבויות אחרות לחוש, לטעום ולהרגיש.

תפריט נגישות

שלב 2- תשלום מאובטח

לאחר התשלום ישלח אימייל עם הנחייה להמשך

למידע נוסף